Voor onze verpleeghuisafdeling  zoeken wij vrijwilligers die eten willen serveren aan de mensen en een praatje houden met onze bewoners.

Jij houdt ervan om een praatje te maken met mensen. Je bent een gastheer/vrouw in hart en ziel. Terwijl jij de tafel dekt en eten uitdeelt aan de dak- en thuisloze mensen op onze verpleeghuisafdeling, maak jij een praatje met de mensen. Uiteraard eet jijzelf ook mee. Onze bewoners zijn blij dat je iedere week komt en kijken er naar uit om jou weer te zien. Jij kan goed je grenzen aangeven en je hebt affiniteit met dak- en thuisloze mensen uit de maatschappelijke opvang.

 Lijkt het jou inspirerend om eten te geven aan kwetsbare mensen op straat en wil jij met een bus rijden?

Iedere dag van het jaar staat de Soepbus van de Kessler Stichting bij het Malieveld om mensen soep, brood, fruit en koffie of thee te geven. Samen met een medewerker tref je hiervoor de voorbereidingen en zorgen jullie dat je rond 19.00u op de bekende plaats staan. Je ziet mensen al wachten en hierdoor weet je ook hoe belangrijk deze vrijwilligers functie is. Ook delen we kleding uit, indien nodig. Naast dit hebben we ook een signaleringsfunctie en gaan we in gesprek met mensen. Uiteraard rijd jij voorzichtig en heb jij affiniteit met dak-en thuisloze mensen.

Je bent tenminste 3 jaar in het bezit van een geldig autorijbewijs en houd je je aan de gestelde verkeersregels. 

Deel uitmaken van het Project Management Team en verantwoordelijk zijn voor het organiseren en coördineren van een groot evenement in het sociale domein.
De Kessler Stichting zoekt enthousiaste vrijwilligers die (coördinerende) rollen op zich willen nemen voor Haagse Vrouwendag!

Op 8 maart 2022 organiseert de Kessler Stichting Haagse Vrouwendag. Op internationale vrouwendag zetten we 100-150 dames uit de maatschappelijke opvang in het zonnetje. Samen met jou gaan we het een succes maken.

Voor meer informatie kijk op www.haagsevrouwendag.nl.

De Kessler Stichting zoekt mensen voor de volgende functies:

  • Projectmedewerkers
  • Sponsoring wervers
  • Social Media
  • Coördinator werkgroep

Heb jij een sportschool achtergrond of de opleiding beweging/ sport gedaan?

Vind jij het leuk om mensen te motiveren, enthousiasmeren en hen iets te leren over sport en fitness? 

We hebben een fitness ruimte met hierin alle nodige toestellen en benodigdheden. Hiervan mogen onze bewoners gebruik maken onder jouw begeleiding. Geduld, interesse in mensen, humor en goed in grenzen aangeven; dat is kenmerkend voor jou. Deze functie is divers: het ene moment leer je de jongeren kick boksen en het andere moment ben je oefeningen aan het doen met een bewoner in een rolstoel. Uiteraard afhankelijk wat jouw specialiteiten zijn.

De persoonlijke aandacht die we tussendoor geven is zo belangrijk voor onze doelgroep voormalig dak/thuislozen aangezien ze vaak niet zoveel contact hebben met familie en vrienden. De doelgroep is divers; van tot oud, soms gecombineerd met psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematieken. 

Instagram, Facebook en andere social media heeft geen geheimen voor jou. Heb jij altijd jouw creativiteit willen inzetten om mensen te helpen?

Wil jij deel uitmaken van het Project Management Team van de Kessler Stichting en mede verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de Haagse Vrouwendag? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Op 8 maart 2022, Internationale Vrouwendag, worden ongeveer honderd dak- en thuisloze vrouwen in het zonnetje gezet. De hele dag zullen voor de dames onder meer kapsters, visagistes, reiki- behandelaren, pedicures en manicures klaarstaan. Voor meer informatie kijk op www.haagsevrouwendag.nl.

De Kessler Stichting zoekt meerdere vrijwilligers voor de functie social media content creator. Jij gaat ervoor zorgen dat Haagse Vrouwendag naamsbekendheid krijgt. Denk hierbij aan de inzet van Facebook, LinkedIn, websites en Instagram. Je hebt zelf creatieve ideeën over hoe we dit kunnen doen. Je komt te werken als vrijwilliger in een leuk team waarin je de ruimte krijgt om zelfstandig te werken en eigen ideeën gewaardeerd worden.

Dan zijn wij op zoek naar jou! Wekelijks organiseren we activiteiten op onze locaties.
Het programma varieert van: bingo, karaoke, Haagse pubquiz, plaatjes draaien, band, spelletjesmiddag en tuinonderhoud. Jouw eigen inbreng van ideeën zijn van harte welkom!

We maken van iedere activiteit een feestje; we versieren de tuin, nodigen de bewoners uit en starten de activiteit. Ondertussen delen we koekjes uit en een glaasje fris. De persoonlijke aandacht die we tussendoor geven is zo belangrijk voor onze doelgroep voormalig dak/thuislozen aangezien ze vaak niet zoveel contact hebben met familie/vrienden. De doelgroep is divers; jong/ oud, soms gecombineerd met psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematieken. Uiteraard wordt je hierin goed begeleid.

Sta jij stevig in je schoenen en wil jij iets betekenen voor de meest kwetsbare medemens? Meld je dan nu aan.

Weet jij feilloos wat mensen goed staat en vind jij het leuk om samen met onze cliënten een winkel aan te sturen? 
Dan is dit echt iets voor jou! Voor onze tweedehandskleding winkels, Pakkie Deftig, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met onze cliënten een succes maken van de Pakkie Deftig winkels. 

Onze bewoners zijn cliënten van de Kessler Stichting of andere mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en bij Pakkie Deftig werkervaring kunnen opdoen. Het ene moment ben je etalages aan het inrichten, het andere moment adviseer je die leuke trui op dat stijlvolle rokje. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor koffie en een goed gesprek.

Een luisterend oor, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel komen in deze functie goed van pas! Je hebt affiniteit met de doelgroep en je kunt goed samenwerken.

En vind je het leuk om dingen te ondernemen met kwetsbare mensen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

We willen allemaal gezien en gehoord worden. Wij zijn dan ook op zoek naar iemand die met onze bewoners een praatje maakt, een spelletje doet, mee gaat om de boodschappen te doen of mee gaat naar een doktersafspraak. Jij staat stevig in je schoenen en hebt affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen. 

Luisterend oor, emphatisch, goed in grenzen aangeven; dat ben jij!

Jij bent een actief persoon die het leuk vind om met kwetsbare mensen activiteiten te doen. Een wandeling, een praatje maken, een kop koffie drinken; jij wordt blij van mensen aandacht geven. Voor bewoners uit de maatschappelijke opvang zijn wij op zoek naar buddy's. 

Als buddy kan je  goed luisteren, beschik je over aanpassingsvermogen en kan je goed grenzen aangeven. Je hebt affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen en wil graag iets betekenen voor deze kwetsbare mensen.

Contact vrijwilligers

logo goed geregeld

Djadi Loose
Coördinator vrijwilligers
070 -8 500 500
vrijwilligers@kesslerstichting.nl

 

vrijwilligers folder 2018