Ben jij dak- of thuisloos, weet je niet waar je heen moet? Zoek jij opvang en hulp?

Opvang 's nachts
Ben je tussen de 18 en 22 jaar dan kan je je voor de Nachtopvang melden bij het Leger des Heils regio Den Haag. Ben je ouder dan 22 jaar, of als het vol is bij de opvang van het Leger des Heils, kan je gebruik maken van de Nachtopvang van de Kessler Stichting. Meer informatie over de Nachtopvang.

Kortdurende opvang
Ben je tussen de 18 tot 30 jaar en wil je niet (meer) in de Nachtopvang of op straat blijven en wil je werken aan een traject om je leven weer op de rails te krijgen? Dan kun je terecht op locatie De la Rey, voor zes maanden met een mogelijke verlenging. De afdeling De la Rey biedt je een eigen kamer met televisie, een gedeeld toilet en douche en gemeenschappelijke woon- en eetkamers. Er is plek voor 25 jongeren. Tijdens je verblijf wordt er een trajecplan met je gemaakt en krijg je ondersteuning bij het uitvoeren ervan. Zo kan je werken aan het oplossen van schulden, zoeken naar een passende huisvesting, het vinden van specialistische hulp, een sociaal netwerk en dagbesteding. In de begeleiding gaan we uit van je vaardigheden en mogelijkheden.

Een belangrijk onderdeel is hulp bij je financiële zaken. Eén van de dingen waar we mee beginnen is het in kaart brengen van schulden. Samen met jou bedenken we een oplossing zodat je niet in beslag genomen wordt door zorgen over financiën. We werken hierin samen met onder meer stichting Findien. Zij bieden budgetbeheer. 

Aanmelden
Aanmelden voor kortdurende opvang kan via het Centraal Coordinatie Punt (CCP), 070 - 3 537 291. Voor de duur van het verblijf is een, door de gemeente vastgestelde, eigen bijdrage verplicht. Kijk voor meer informatie over hulp voor jongeren op de website van JIT.

Contact KO jongeren

Afdeling Intake
070 - 8 500 588
intake@kesslerstichting.nl

De la Rey
Jongeren

De la Reyweg 530
2571 GN Den Haag
070 - 8 500 500