De covid locatie is per 24 december weer geopend. Cliënten met een positieve testuitslag zonder adequate opvangmogelijkheden voor isolatie of met noodzaak quarantaine, kunnen worden gemeld. Neem daarvoor contact op met de COVID-opvang Leidscheveen via 06-28356565.
Bestuur Soepbus

Na 34 jaar wordt ‘de Soepbus van de Kessler Stichting’ overgedragen aan een nieuwe stichting: de Haagse Soepbus. “Omdat het meer dan ooit nodig is dat we er allemáál zijn voor mensen op straat”, aldus Bram Schinkelshoek, directeur van de Kessler Stichting. 

De covid locatie is sinds 12 december leeg.  In het Crisisbeheersteam overleg is besloten de locatie voorlopig te sluiten. Als er een positief geteste cliënt zonder opvang mogelijkheden gemeld wordt zal de locatie na 24 uur weer openen.

GGD Haaglanden heeft als toezichthouder Wmo onderzoek verricht naar aanleiding van het steekincident op 29 november 2019 op de Grote Markt. Het betrof een cliënt die destijds in de maatschappelijke opvang van de Kessler Stichting was geplaatst. Er zijn twee onderzoeken door de GGD uitgevoerd: een naar de opvang door de Kessler Stichting en een naar de ketensamenwerking tussen de verschillende instanties ten tijde van het incident. De gemeente heeft deze rapporten nu openbaar gemaakt. 

Voor meer informatie verwijzen we naar het persbericht van de gemeente.

Via de Stichting Armoedefonds krijgen wij voortaan menstruatieproducten voor de vrouwen in onze opvang. Daar zijn we erg blij mee. In Nederland zijn er nog steeds meisjes en vrouwen die geen geld hebben om menstruatieproducten te kopen.

Een foto van wethouder van Tongeren en Bram Schinkelshoek bij het plaatsen van zonnepanelen op locatie Toussaint

Op het dak van onze locatie aan de Toussaintkade worden 70 zonnepanelen geplaatst. Wethouder van Tongeren van de gemeente Den Haag nam op 31 augustus samen met directeur/bestuurder Bram Schinkelshoek een kijkje bij de werkzaamheden op het dak van dit voormalige klooster. Ook onze locatie aan de Schenkweg heeft al zonnepanelen. Duurzaam Den Haag, daar werken we graag aan mee!

Werken met een bijzondere doelgroep bij een maatschappelijke zorgorganisatie

Wij hebben ruimte voor verpleegkundigen en social workers/MZ4. De Kessler Stichting is een maatschappelijke zorgorganisatie en wij bieden een zeer breed scala aan zorg en begeleiding op verschillende locaties in Den Haag. 

Om cliënten van de Kessler Stichting en daarbuiten een zinvolle #dagbesteding te geven zijn wij doorlopend op zoek naar tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, tassen en sieraden. Deze spullen worden gesorteerd door onze cliënten en daarna verkocht in onze twee Pakkie Deftig winkels. We nodigen iedereen van harte uit ook eens een kijkje te nemen in een van de winkels, zowel de mensen met een kleine beurs als de vintage-schattenjagers!

Winkelen bij Pakkie Deftig is weer mogelijk! De winkel aan de Zamenhofstraat 63 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. De winkel aan De la Reyweg 530 is momenteel op woensdag en vrijdag geopend op dezelfde tijden. Beide winkels hangen weer vol met kleding, tassen en schoenen. Kledingdonaties zijn zeer welkom; denk aan zomerkleding, kinder- en babykleding, tassen, schoenen. Ook kleding 'buiten het seizoen' kan worden ingeleverd. Dat kan aan de Zamenhofstraat als de winkel geopend is. Aan De la Reyweg kan 24/7 worden ingeleverd. Heeft u meer dan 5 grote zakken met spullen, dan kunnen we de spullen wellicht bij u ophalen. Bel daarvoor met 06 142 345 77.
foto van de soepbus

Vanaf 1 april aanstaande gaat de Soepbus weer rijden. De Soepbus van de Kessler Stichting is al sinds 1987 een begrip in Den Haag en is naast een soep- en broodverstrekking ook een baken van hoop voor de mensen die in de marge van de samenleving leven. 

Foto van de Haagse Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, hebben 440 vrouwen uit de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen een tas met verzorgingsproducten gekregen van de Kessler Stichting. Nog eens 160 tassen zijn bestemd voor vrouwen die wij thuis begeleiden. Traditiegetrouw zet de Kessler Stichting uit Den Haag op Internationale Vrouwendag dames uit de maatschappelijke opvang in het zonnetje.

De inzamelactie van de Kessler Stichting voor vrouwen uit de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen is zo’n groot succes dat ook vrouwen uit de opvang van Perspektief in Delft kunnen worden verrast met verzorgingsproducten. In totaal kunnen we daarmee op Internationale Vrouwendag (8 maart) 440 vrouwen verrassen. Producten die overblijven gaan naar minimagezinnen die via Bereik in de Wijk in beeld zijn bij de Kessler stichting.

De Kessler Stichting doet mee aan de online banen- en oriëntatieweek voor de Haagse (ouderen)zorg.

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 maart opent Zorgscala samen met haar leden de digitale deuren, zodat jij gemakkelijk op ontdekking kunt bij verschillende zorgwerkgevers in de Haagse regio. En daar is de Kessler Stichting er één van! Maar niet zomaar één, wij zijn al ruim een eeuw actief in Den Haag en verlenen opvang, zorg en begeleiding aan sociaal kwetsbare mensen. Vaak zijn dat mensen met een achtergrond in dak- en thuisloosheid, gecombineerd met psychiatrische- en verslavingsproblematiek.

Een foto van Bram Schinkelshoek en Noek van Bakel

 

Parnassia en de Kessler Stichting hebben hun samenwerking bekrachtigd. De aanleiding daarvoor is de invoering van de Wet langdurige zorg Geestelijke Gezondheidszorg (Wlz GGZ) per 1 januari dit jaar. Door de invoering kunnen mensen die langdurige intensieve geestelijke gezondheidszorg nodig hebben gebruik maken van de Wlz. Dit maakt meer passende zorg mogelijk, die bovendien langdurig geboden kan worden.

Het is niet uit te leggen dat bijna 40.000 mensen in Nederland leven zonder een dak boven hun hoofd. Dat schrijven negen politieke jongerenorganisaties in een open brief aan de landelijke lijsttrekkers van de politieke partijen. De brief is medeondertekend door 50 wethouders en een negental maatschappelijke organisaties, waarvan de Kessler Stichting er een is.

Foto van de Haagse Vrouwendag

Tot en met 21 februari kunnen mensen verzorgingsproducten en kleding doneren ten behoeve van vrouwen uit de maatschappelijke opvang in Den Haag. Deze dak- of thuisloze dames krijgen de spullen uitgedeeld tijdens de Haagse Vrouwendag. Doneren van spullen kan in containers bij de Kessler Stichting aan De La Reyweg.

Noodopvang Schenkweg
Half november is de noodopvang aan de Sportlaan verhuisd naar de Schenkweg. Bijna 2 jaar heeft de Kessler Stichting mogen verblijven in het oude Juliana Kinderziekenhuis aan de Sportlaan. Deze opvang waarbij mensen 24 uur binnen kunnen blijven, zelf kunnen koken en een was kunnen doen, was een nieuwe manier van hoe een noodopvang ingericht kon worden.

Helpende handen logo
Het werk van de Kessler Stichting wordt door velen een warm hart toegedragen en daarmee voelen we ons altijd zeer gesteund! Door Corona is de druk op onze organisatie groot. Als u wilt helpen de cliënten van de Kessler Stichting zo goed mogelijk te blijven ondersteunen tijdens de pandemie kunt u zich aanmelden via Extra handen voor de zorg. Via dit initiatief worden mensen die tijdelijk bij willen springen aan organisaties gekoppeld. De Kessler Stichting is vooral op zoek naar mensen met kwalificaties op niveau 3 VIG of niveau 4/5 verpleegkundigen. Ook op andere manieren kunt u ondersteunen door bijvoorbeeld vrijwilliger te worden of een schenking te doen aan Vrienden van de Kessler Stichting. Hartelijk bedankt voor uw steun, in welke vorm dan ook.

Lees hier meer over 'Extra handen in de zorg'

Update 13 oktober
- in aanvulling op eerdere berichten –

Helaas zijn er nu ook bij ons cliënten en medewerkers positief getest op corona. Ook gaan zowel medewerkers als cliënten in quarantaine bij klachten en in afwachting van de uitslag van een test. Dat heeft impact voor de mensen zelf en voor de personele bezetting op de afdelingen. Dankzij de flexibele houding van veel medewerkers kunnen we de opengevallen ‘gaten’ in de roosters meestal dichten.

Covid-opvang
Eind juni is de Covid-opvang verplaatst naar Leidschenveen. Inmiddels worden daar cliënten opgevangen die besmet zijn of in quarantaine zijn.

Ons draaiboek
In ons draaiboek geven we aan in welke status we zitten. We volgen daarbij de overheidsindeling van waakzaam, zorgelijk en ernstig. Momenteel zitten we niveau zorgelijk waarbij er voor afdelingen kan worden opgeschaald naar ernstig.

Vragen?
Vragen, tips of opmerkingen? Bel met 070-8500512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Corona dorp - de eetzaal

Omdat het betaald voetbal begin september weer begint verhuist de tijdelijke corona-zorglocatie naar een andere locatie in de wijk LeidschenveenWederom dankzij de inzet van burgerinitiatief Doneer-Een-Dorp, ADO, de Kessler Stichting en de gemeenteVanaf begin september is de verhuizing helemaal afgerond en de locatie operationeel. In de tussentijd worden cliënten die opvang nodig hebben via de GGD elders geplaatst. Wij willen ADO-Den Haag hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en medewerking de afgelopen periode. 

De Open Dag bij de Kessler Stichting was heel succesvol. Het was mooi weer en in de prachtige binnentuin van het pand aan de la Reyweg stonden collega’s klaar om met potentiële nieuwe collega’s in gesprek te gaan over het mooie werk bij de Kessler Stichting.

thumbnail open dag 1107

We organiseren weer een open dag en omdat we rekening houden met de corona maatregelen, doen we dat op een veilige manier in onze grote binnentuin. Direct nadat je binnen bent gekomen, handen hebt gedesinfecteerd en een aantal vragen over je gezondheid hebt beantwoord, loop je rechtdoor onze prachtige tuin in. Daar staan gastheren/vrouwen die je welkom heten onder het genot van een kop koffie of thee. 

opening ado dorp

Het omliggende terrein van het ADO Stadion is ingericht als tijdelijke corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen. Op vrijdag 23 mei was de sleuteloverdracht van de accommodatie aan de Kessler Stichting. Dankzij de inzet van burgerinitiatief Doneer-Een-Dorp, ADO, de Kessler Stichting en de gemeente is deze speciale plek tot stand gekomen.

De gemeente realiseert in samenwerking met een ondernemer, Martijn van Rheenen, een tijdelijke opvangmogelijkheid voor daklozen die i.v.m. een coronabesmetting in quarantainte moeten. Mensen die op straat leven of tijdelijk in een noodopvang verblijven hebben de mogeijkheid van 'thuis blijven' niet. Een aparte opvang biedt dan soelaas. Mochten de klachten verergeren dan zullen zij op een COVID-verpleegafdeling van een verpleeghuis of in een ziekenhuis worden opgenomen. De gemeente werkt samen met ADO (faciliteiten), de Kessler Stichting (opvang en begeleiding), Stichting HWW (verpleging) en de GGD (medische zorg coordinatie en infectiedeskundigheid). 

De opvang wordt gerealiseerd eind mei op het parkeerterrein van ADO.

Wegens de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen stopt de Soepbus (tijdelijk) na maandagavond 30 maart. Voor iedereen die dakloos is, is er in principe 24 uurs opvang in Den Haag. Omdat er een alternatief is, stoppen we tijdelijk met de Soepbus. Daarmee voorkomen we dat kwetsbare mensen dicht bij elkaar komen (en blijven), hetgeen niet past in de Corona preventiemaatregelen. Zodra de overheidsmaatregelen weer afgeschaald worden of de extra opvangcapaciteit weer afneemt, zal de Soepbus weer worden ingezet. Collega’s van het daklozenloket en het straatteam houden de situatie in de gaten en leveren maatwerk in voorkomende gevallen.

Kom naar de open dag op 11 juli en lees alvast wat ervaringen van bezoekers van eerdere open dagen.  lees de ervaringen van eerdere bezoekers

Circa 100 vrouwen uit de maatschappelijke opvang werden in het zonnetje gezet tijdens de Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart. Er waren onder andere vrijwillige kapsters, masseurs, visagisten en een fotograaf.

In Regio TV aan Tafel praat Masha Wight, manager Primair proces, over de hulp aan dak- en thuislozen in de regio Den Haag en over de Haagse Vrouwendag. Het programma is te bekijken via deze link.

In de achtdelige documentaireserie ‘Buiten Gewoon’ van Omroep West vertelt Marcella Haak, manager primair proces, over de noodopvang Delagoastraat.

Wij krijgen meldingen binnen dat mensen langs deuren gaan om te collecteren voor de Kessler Stichting. Helaas zijn dit nepcollectanten en maken deze mensen misbruik van onze naam. De Kessler Stichting collecteert nooit huis aan huis. Wat kunt u doen?

Informatie

Kessler Stichting
De la Reyweg 530
2571 GN Den Haag
070 - 8 500 500
info@kesslerstichting.nl

Intake & advies
070 - 8 500 588
intake@kesslerstichting.nl